Multă lume nu încearcă această idee deoarece apar niște obstacole care par de nedepășit. Cum ar fi editatul. Sunt părinți care nu știu edita un video într-un program. Sau faptul că nu au nimic interesant de arătat sau povestit.
Aici intră în discuție foarte mult ce te aștepți să primești de la acest proiect. Dacă vrei să faci bani din Youtube și să pornești un fel de afacere din acest vlog - atunci da, e necesar să știi să editezi și să filmezi constant. Dacă nu ești interesat de acest aspect și dorești doar o experiență de familie, atunci nu trebuie să te gândești la aceste aspecte.
Filmează cu telefonul. Odată filmat, te poți duce la setările videoclipului și poți alege să fie urcat pe youtube direct din galerie.
Setează un timp pentru acest proiect. O săptămână. O lună. În acest timp vă propuneți să filmați momente din timpul zilei. Vă puneți întrebări în fața camerei unul la altul. Vă înregistrați tabieturile. Din moment ce aproape fiecare membru al familiei (depinzând de vârstă) are un telefon, acest proiect se poate derula mai ușor.
Dacă nu doriți să urcați videourile pe o platformă ca și youtube, toate înregistrările sunt descărcate pe calculatorul unui părinte și la finalul săptămânii sau lunii, se adună toate videourile într-un folder, se adună și toată familia cu popcorn și mâncare, și vizionați înregistrările împreună.

Aceste înregistrări, în timp, o să se dovedească a fi o mică comoară din trecut.
Diferența dintre acest proiect și o filmare aleatorie a unui moment din casă este că această experiență este coordonată și voită, iar atunci când îți propui să faci un lucru, are posibilitatea să iasă mai de calitate decât dacă te lași doar pe mâna șansei.